Door op "Accepteren" te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de site-navigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie.

Breng wat magie in huis met een kunstwerk op maat

Of je nu op zoek bent naar een uniek cadeau, of een manier om eer te bewijzen aan jouw dierbaren, ik kan ze voor jou in de verf zetten. Elk schilderij is een origineel kunstwerk - individueel met de hand gemaakt met liefde en zorg - dat jouw meest dierbare herinneringen in levendige details vastlegt en ze eeuwig laat duren.

Detailportretten

Je gaat trouwen en wil je geliefde graag een origineel cadeau geven dat hij/zij zen hele leve lang kan koesteren. Of je bent een dierbare verloren en wil deze persoon graag actief blijven herinneren. Misschien ben je net mama geworden en ben je helemaal verliefd op je baby en zou je een manier willen vinden om die pure babyoogjes te vereeuwigen op een andere manier dan met een foto? Ik creëer detailportretjes op maat zodat jij je geliefden letterlijk in de verf kan zetten.

Deze detailportetjes zijn gemaakt met olieverf en ingekaderd in antieke kaders. Ze zijn geïnspireerd op de 18de eeuwse oogminiaturen , ‘lovers eyes’. Ze werden gemaakt in opdracht als geschenk voor een geliefde of ter nagedachtenis aan overleden dierbaren. Ze waren zeer intiem en bijzonder kostbaar. Verwerkt in broches, kettingen of ringen werden ze dichtbij zich gehouden. Zo kon men wanneer men maar wou de geliefde in de ogen kijken. Het is mijn doel om deze traditie opnieuw verder te zetten.

Klassieke
Portretten

Naast de detailportretten creëer ik ook klassieke portretten. Deze zijn uiteraard een pak groter dan de detailportretjes! Net zoals detailportretjes is dit een uniek geschenk voor verschillende gelegenheden. Denk maar aan trouwfeest, pensioenviering, verjaardag, babyborrel, of gewoon een cadeautje aan jezelf. Ik creëer deze portretten zodat jij je geliefden letterlijk in de verf kan zetten.

Wil je graag een uniek kunstwerk waar jij en zelfs je kleinkinderen nog van zullen genieten? Neem dan contact met mij op voor een voorstel op maat.

Wau-àuw! Overdonderd! De 'reveal’ van de schilderijtjes liet m’n ogen tranen. Werkelijk above àll expectations… Wàt’n detail werk! Je kan er in verdrinken, naar blijven kijken en denken…Pràchtig gewoon! Alle oogjes van ons gezinnetje: Huugje, onze vogel - Marcel, onze gouden kat, Kant, onze kapitein… zijn ogen & mijn ogen…. Elk van ons droeg op de achterzijde van de kader één woord, door hem te ontdekken… in’t magische calligrafische fairytale handschrift van Inez: Wil… jij… met… ons… …trouwen? Ik kan je verzekeren… hij was even van de kaart °pretlachje° Of hij ja zei…? °Hélemaal! °sparklin’ eyes°. Dankjewel Inez voor al dit onbeschrijflijk moois & om mijn partner-in-crime te zijn geweest voor mijn huwelijksaanzoek °genietoogjes° “

Elien

Voor de prijs culturele verdienste van stad Mechelen schilderde Inez Maes een prachtig  portret van Marcel Kocken. De manier waarop Inez de identiteit van deze bekende Mechelaar heeft vastgelegd voor de eeuwigheid is niet alleen een fantastisch cadeau voor Marcel en zijn familie, maar ook een echt kunstwerk. De creaties van Inez getuigen van artistieke kwaliteit en professionaliteit.

Joke  Somers

Lokaal cultuurbeleid Mechelen
“An unexpected journey (The Hobbit) was onze eerste date, een aantal weken later, de avond voor Valentijn waren we een ‘wij’… Een momentopname van onze eerste kus als getrouwde ‘wij’, vereeuwigd in een schilderijtje, een echte Inez Maes. Onze trouwdag en feest daar genieten we nog steeds van na, een dag om te koesteren.”

Els & Bart

Als kerstcadeau wou ik een portret van mezelf en mijn partner in de stijl van de zonnekoning (mijn partner wist van niets). De contacten met Inez verliepen vlot, zij maakte het schilderij aan de hand van een foto. Tussentijds werd ik op de hoogte gehouden en kreeg ik regelmatig een update van het werk. Nu is het schilderij een eye catcher in onze living, het is werkelijk prachtig. We zijn er superblij mee en trots op.

Hilde & Didier

Inez haar schilderijtjes zien hangen van onze twee meisjes en des te harder we besffen wat een groot geluk we hebben. En dat gevoel versterkt als de meisjes al in dromenland verkeren en we weerom een glimpse opvangen van de portretjes. Het zijn kleine gelukskes dat een megasmile op onze gezichten tovert

Sanne & Lendert

het proces

Hoe werkt dat nu zo’n
detailportret bestellen?

Om jouw portret precies zo te maken als je wil, vraag ik je eerst om gedetailleerde informatie te geven. Hieronder leg ik jou de stappen uit en welke informatie ik juist nodig heb.

stap 1
Kies een
compositie

Kies een leuke compositie! Wil je graag 1 oog, beiden ogen of ook een deel van neus en mond? Dat kan. Uiteraard heeft dit effect op de prijs. Je kan een offerte aanvragen via het contactformulier.

stap 2
Stuur referentie
foto’s door

Stuur goede referentie foto's met de focus op kwaliteit en contrast. Foto's met een hoge resolutie die niet overbelicht zijn. Lichtinval langs 1 kant geeft een goede diepgang aan het portret alsook lichtinval in de ogen. Stuur ook altijd volledige foto's door niet al versneden tot kleiner formaat/gecropt.

stap 3
Kies een uniek
kadertje

Kies een antieke kader van mijn collectie. ik zal verschillende composities voorzien van het detailportret , dan kan je kiezen welke je het meest aanspreekt. Samen zoeken we dan uit welke compositie het best past in je kadertje.

stap 4
Schilderen

Na betaling van het voorschot begin ik te schilderen! De deadline is zeer variabel en hangt af van mijn agenda. min 4 weken voor deadline. denk dus goed na over timing als je dit wil schenken als cadeau.

stap 5
Ontvang je op maat
gemaakt portret

Je kan de portretjes komen ophalen in mijn atelier!

Neem contact op voor bestellingen en vragen over jouw portret!

Twijfel niet van me een berichtje te sturen moest je nog vragen hebben. Als professionele kunstenaar zal ik jouw portret met de grootste zorg en precisie creëren. Aarzel niet langer en laat mij jouw verbeelding tot leven brengen! Klik op de onderstaande knop om jouw portret te bestellen.

Heb jij een eigen idee voor een schilderij?

Heb jij een idee voor een beeld dat je door mij zou willen laten schilderen? Of denk je aan een samenwerking voor een project?