Door op "Accepteren" te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de site-navigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie.

Sta versteld van je eigen creativiteit

Je wilt misschien heel graag meer creëren maar hebt geen idee hoe eraan te beginnen? Ik help je graag op weg!

Herken je jezelf in het volgende?

Je zou graag meer inspiratie hebben en meer durven experimenteren

Je geraakt op jezelf niet in gang.

Je wil graag begeleiding en feedback

Je hebt last van faalangst waardoor je minder of niet durft creëren

Je hebt nood aan een creatieve uitlaatklep maar weet niet in welke vorm

Je bent bang van een wit blad/canvas en je raakt hierdoor verlamt

Je wil meer kennis van artistieke materialen en technieken maar weet niet waar te beginnen

Ontdek jouw creativiteit

Herkenbaar? Er komt inderdaad heel veel kijken bij het starten van een creatieve ontdekkingsreis! Het is een nieuwe wereld waar je in duikt en dat kan soms overweldigend zijn. Daarom bied ik artistieke workshops aan op een toegankelijke manier zodat iedereen zijn creatieve skills kan ontwikkelen en hier volop van kan genieten!

Creatief bezig zijn haalt je uit je hoofd, je bent bewust en aandachtig bezig met 1 project, Je vertraagd, je leert iets nieuws , je gaat voorbij je comfortzone, je creëert iets unieks,  je beleeft een gezellige dag, je leert nieuwe mensen kennen en je gaat met nieuwe inspiratie naar huis. Alleen maar voordelen dus !

Ook het zelfvertrouwen wordt gestimuleerd. Na de workshops zie ik dat mensen vaak onder de indruk zijn van hun eigen kunnen en nieuwe energie hebben om zelf aan de slag te gaan. Meestal sta je dus versteld van je eigen creativiteit. Je moet alleen durven beginnen

Ik kon het bijna niet geloven toen ik de foto's van deze workshop zag. Zo'n prachtige beesten zelf maken? Zou dat niet mijn petje te boven gaan. Awel, neen, Inez Maes stelt je van minuut één op je gemak en begeleid je stapsgewijs in het maken van je favoriete dier. Het is een super ontspannende workshop met als geheime ingrediënten een beetje geduld, durf en vooral goesting. Meng dat met een flinke portie Inez Maes-magie en je beleeft enkele top namiddagen, veel inspiratie en voldoening en bovenal een geweldig beestje voor tegen je muur. Super content met mijn beer.

Veerle

Workshop Dierentrofee

Liefste (creatieve) mensen, Inez is een krak! Ik dacht nooit dat het mij helemaal zou lukken om zo’n dierenhoofd te maken! Maar de techniek leek simpeler dan ik dacht. Na de eerste les hadden we allemaal al een duidelijk en gelijkend dierenhoofd!De tweede dag v.d. Workshop was de kleur aanbrengen met de know how van Inez ging ook dit vlot! Het resultaat is niet te doen en hangt nu te pronken in de woonkamer! Kreeg al veel complimenten! Ik zou zeggen doen, het resultaat zal top zijn dankzij de fantastische begeleiding van Inez!!!

Kristel

Workshop Dierentrofee

Mijn mama wordt morgen 60 jaar en in plaats van een materialistisch cadeau, koos ik voor een ecologischere optie en gaf ik haar een workshop cadeau ☺️ samen een dagje quality time met de heerlijke workshop “MOTTIG” van @inezmaesart ☺️ we hebben er enorm van genoten en iedereen was zo in de wolken over hun resultaat. En Inez is een geweldige madam! Een workshop cadeau doen is nog zoveel leuker dan een fysiek cadeau omdat je een fantastische dag hebt, iets nieuw leert, met je handen bezig bent, nieuwe mensen leert kennen, nieuwe inspiratie opdoet en fijne herinneringen eraan overhoudt. Nog van dat!

Amber

Workshop Mottig Kunstwerk

Inez wakkerde bij mij mijn creativiteit wonderwel aan. Ik ben 46 jaar en had niet meer getekend of geschilderd sinds mijn kindertijd. Ik volgde 2 workshops bij inez, collage en oog schilderen en schrok van het meer dan geslaagde resultaat. Inez heeft het talent om je diep verscholen creativiteit op haar eigen bewonderenswaardige manier naar boven te brengen. Op een rustige manier zet inez je op weg en ben je vertrokken. Het is puur genieten van haar leerproces. Inez maakt zelf ook schitterende werken. Haar werk, haar persoon en haar workshops inspireerden me in die mate dat ik me inschreef in de academie. Inez kan je leven veranderen. Ik ben fan!!

Katrijn

Workshop Collage

Ik vond het echt een hele fijne workshop! Veel en goede begeleiding, zelfs tussen de 2 sessies in :) En je hebt echt een mooi afgewerkt resultaat.Het is ook heel ontspannend omdat je echt gefocussed bent op het sculpten en schilderen van je dier. Het heeft mijn creativiteit terug aangewakkerd!

Jolien

Workshop Dierentrofee

Ik was zeer verrast, het heeft me een boost gegeven meer in mezelf te geloven. Ben heel blij met het leren van nieuwe technieken, ik ben trots op het resultaat dat we samen hebben gecreëerd, ik zie ernaar uit nog workshops te volgen om mijn creativiteit te laten groeien!Dit heb ik helemaal te danken aan jouw manier van aanpak, je stelde me gerust als ik even verdwaald was in mijn eigen ideeën, je reikte nieuwe mogelijkheden aan om weer verder te gaan. Dankjewel voor je groot hart en creativiteit.

Karin

Workshop Collage

Zo tevreden met mijn mot 😁. Ik volgde gisteren de workshop 'Mottig' bij Inez in Mechelen. Het was een geweldige dag met een gezellige groep. We knutselden/schilderden allemaal een mot/vlinder onder deskundige begeleiding van Inez. Ik leerde super veel schildertechnieken bij: kleuren mengen, kleurovergangen maken, opbouwen van kleurlagen, aanbrengen van high lights ... Inez stond ons zeer goed bij in dit hele proces. Ze had oog voor iedereen en kwam altijd op de juiste momenten ter hulp gesneld. Ik zou deze workshop nog wel eens opnieuw willen volgen. Maar kijk vooral ook uit naar andere workshops van Inez!

Annemie

Workshop Mottig Kunstwerk

Het is een plezier om bij Inez een workshop te volgen. Ze begeleidt je gedurende het proces om uiteindelijk een mooi werkje mee naar huis te nemen.Ze is goed voorbereid, neemt je mee in haar enthousiasme, is zeer geduldig, niets is haar te veel in. Ook al heb je het gevoel dat het je niet gaat lukken, bij Inez komt het altijd goed. Zij creëert een ontspannende en gezellige sfeer. Zalige, leuke dag!

Mia

Workshop Mottig Kunstwerk

Workshops & Cursussen

Hieronder kan je een kijkje nemen tussen de verschillende workshops en cursussen die ik aanbied.

schildercursus
5 daagse schildercursus: NATUUR

Creëer prachtige kunstwerken en ontdek het plezier van schilderen tijden deze 5 daagse workshop. Deze cursus is echt voor de 'beginneling', uiteraard ben je ook heel welkom als je al ervaring hebt maar het belangrijkste is vooral goesting. ;) Heb jij zin om te leren schilderen maar heb je een duwtje in de rug nodig? Dan is deze 5daagse cursus hoogst waarschijnlijk wel iets voor jou... Met persoonlijke begeleiding en waardevolle tips en tricks maak je prachtige werken waar je trots op zult zijn. Ik leer je stap voor stap de kneepjes van het vak zodat je aan de slag kan met verf en penseel. We starten met enkele kleinere oefeningen, de laatste lessen maak je een persoonlijk groot werk. We focussen ons op het thema NATUUR, een eindeloze bron van inspiratie, en begeleid jullie persoonlijk doorheen het traject.

Schildercursus
6 daagse Schildercursus: BEESTEN IN BEELD

(coming sooooon...)

Belevingsdag in de natuur
Pluk & Penseel: wildpluk en botanisch schilderen

Tijdens deze hele dag in het groen, verrijk je jezelf met 2 workshops rond wilde planten. In de voormiddag duik je onder begeleiding van Angélique de wondere wereld van wilde eetbare planten in. Je geniet van een wilde lunch op het domein De Weegbree.In de namiddag schilder je je zelfgekozen plant. Inez leert je de technieken die hiervoor nodig zijn, met een streepje achtergrond over het botanisch tekenen. Het is een belevingsdag waarbij kennis en creativiteit samenkomen. Je voelt je gevoed en verrijkt. Je gaat naar huis met verscherpte zintuigen, meer zekerheid over wildpluk én met je handmade botanische tekening in mooi kader.

Workshop
Dierentrofee uit papier-maché

Even uit je hoofd en helemaal in de creatie! De Dierentrofee workshop is ideaal als je op een speelse manier wil experimenteren met 3D kunst en wil leren beeldhouden met papier! We verdiepen ons in de dierenwereld als ook de Papier-mâché wereld. Ik help je op weg met allerlei technieken en materialen. Na slechts 2 workshops is je unieke kunstwerk helemaal klaar en ga je naar huis met een prachtige dierentrofee die je interieur zal opfleuren.

Workshop
Mottig kunstwerk

Leren schilderen is geweldig maar komt heel wat bij kijken! Veel mensen willen het graag leren maar worden zwaarmoedig omdat het veel in een keer kan zijn en geven dan op.:( Adhv enkele creatieve workshops wil ik schilderlessen aanbieden op een toegankelijke manier zodat iedereen hiervan kan genieten. Een van mijn schilderworkshops is : 'workshop MOTTIG' In deze workshop maak je kennis met de basics van schilderen en laten we ons inspireren door de wondere wereld van Motten en vlinders!

wokshop
Boskunst- Inkt & potlood

Tijdens de workshop "Boskunst met Inkt en Potlood" ontvouwt zich een verrassende transformatie. We beginnen met eenvoudige inktvlekken die zich langzaam ontpoppen tot betoverende boslandschappen. Door de combinatie van inkt en potlood zul je intuïtief je eigen kunstwerk tot leven brengen. Neem deel en verras jezelf!

Workshop
Mixed media collage

Tijdens deze workshop vertrekken we van bestaande beelden afkomstig uit tijdschriften en vintage boeken. Je start dus niet met een blanco canvas maar creëert al puzzelend een nieuw artistiek geheel. Het is een intuïtief en verrassend proces waar je automatisch door geïnspireerd wordt. De collage wordt verder uitgewerkt met verschillende materialen zoals verf, potlood, posca stiften, etc. Tot slot kaderen we je kunstwerk in zodat het meteen kan 'shinen' in je interieur!

Schenk een workshop cadeau!
Creatieve cadeaubon

Creatieve tijd voor je zelf nemen kan zo ontspannend zijn! Heerlijk om je te smijten in een artistiek project. Is er iemand in je familie/ vriendengroep die nood heeft aan een artistieke dag? Dan kan je hem/haar een creatieve cadeau bon schenken om deel te nemen aan 1 van mijn workshops! :D

workshop
(Kerst)hangers van Papiér-Mâché

Creëer je persoonlijke (kerst)decoratie. Of laat je helemaal gaan en ontwerp een mobiel voor boven 't wiegje van je baby!

workshop
Party Brillen

Je kent de typische fotobooth attributen wel.. De snor op een stokje of het te kleine hoedje, een beetje voorspelbaar en niet erg origineel... Tijdens deze workshop creëer je unieke party brillen die geweldig leuke momenten en foto's zullen opleveren!