5 daagse schildercursus: NATUUR

Ontdek het plezier van schilderen in mijn nieuwe schildercursus. Binnen een veilig en gezellig kader leer je in groep experimenteren, een heleboel schildertechnieken maar vooral ook durven! De schildercursus is stapsgewijs opgebouwd waardoor je zelfvertrouwen steeds meer zal groeien. Met persoonlijke begeleiding en waardevolle tips en tricks maak je prachtige werken waar je trots op zult zijn. De schildercursus zal zich focussen op het thema Natuur. Een van de meest onuitputtelijke bronnen van inspiratie aller tijden!

Wat leer je op deze workshop?

Opbouw

les 1 ; Acryltechnieken - landschap met acryltechnieken & collage

les 2 ; ondergronden, kleur - saturatie & contrast

les 3 ; plant/bloem schilderen

les 4 ; vrij werk deel1 : opstart

les 5 ; vrij werk deel 2 : afwerken +evaluatie

* indien nodig les 6: sommige mensen werken sneller dan anderen. Als je nog niet klaar zou zijn met je groot werk kan je aansluiten bij een afwerkingsles (dit betaal je dan bij)

Bij de eerste 3 sessies ligt de focus op experiment. We focussen ons spelen en uitproberen, we kijken naar inspirerende kunstenaars die ons uitdagen om nieuwe dingen te proberen. dit zijn meestal 2 kleine werkjes per keer. De laatste 2 lessen ligt de focus op het creëren van een groot kunstwerk! Je gaat dus naar huis met een hele verzameling aan kleine alsook een groot kunstwerk.


Ik voorzie:

  • schilder schetsboek (yes je krijgt huiswerk ;))
  • acrylverf
  • penselen
  • papier/ondergronden voor les 1,2,3
  • techniek materiaal
  • schilderezel voor laatste twee lessen


Meenemen:

Slechte kleren!! acryl gaat er niet uit met een wasje helaaaas.

Aan te kopen:

  • Koop een basissetje acrylverf (juiste kleuren worden doorgestuurd via mail)Zo kan je thuis aan de slag en kan je oefenen in je schetsboek.
  • paar penselen: deze zijn perfect om mee te startem, deze kan je ook goedkoper aankopen in de action.(10 euro max)
  • canvas (ong 20 euro )


Locatie

Mijn adres is Leuvensesteenweg 59 , Mechelen , boven de apotheek. (niet Boortmeerbeek, hetzelfde adres bestaat daar ook). Parkeren kan op de luevensesteenweg of omliggende straatjes zoals de hamerstraat of op de parking van de Aldi (10 minuutjes wandelen van mijn appartement.)

Reviews:

Op mijn 18e volgde ik twee illustratieve vormgeving aan het sint lucas in Antwerpen. Zonder enige voorgeschiedenis van kunstonderwijs. Super interessante en uitdagende richting, waar ik helemaal mijn creatief ei kwijt kon. Helaas haal in het tweede jaar mijn te kort aan technische achtergrond mij in… met een beetje een creatief trauma als gevolg.

Nu ben ik 34 en heb ik vier jonge kinderen die min of meer uit de pampers zijn. En als huismoeder is de nood aan een creatieve uitlaatklep heel groot. Toen ik de schildercursus zag passeren voelde het als een signaal en ik schreef mij direct in. En jongens wat een goede beslissing was dat. Inez is een zeer warm persoon, dat draagt ook bij tot de sterkte van de cursus.


Ik heb echt iets kunnen verwerken en er is zelfs een deur weer opgegaan. Ze heeft haar cursus heel goed opgebouwd, stap voor stap begin je door te krijgen hoe een schilderij gelaagd is. Je krijgt ook inzicht in haar eigen werkwijze waardoor je in korte tijd en grote stappen vooruit zet.
Onder haar begeleiding, blijf je niet in ‘foute’ beslissingen hangen. Inez heeft een super scherp oog en geeft echt goede tips om tot het sterkste eindresultaat te komen. Zonder ooit afbreuk te doen aan jou persoonlijke smaak. Ik heb echt enorm genoten van deze cursus en kennismaking, en voor mij blijft het zeker niet bij een vijfdaagse! Bedankt Inez om de vlam weer aan te steken!'

Dora

'Ik volgde de schildercursus omdat ik altijd al eens wou schilderen maar niet goed wist hoe er aan te beginnen. Al na de eerste les had ik de smaak te pakken! Je krijgt een schetsboek en Inez geeft je, als je wilt, wat opdrachtjes om thuis te proberen gebaseerd op de technieken die je geleerd hebt. Al in de eerste les leer je leuke technieken en ga je naar huis met een klein kunstwerkje. Je gaat echt praktisch aan de slag en leert al doende heel veel bij over schildertechnieken, kleuren mengen, welke materialen je best gebruikt en hoe een schilderij is opgebouwd.

De lessenreeks zit goed in elkaar en de laatste twee lessen werk je aan een groot schilderij. Ik ben er zo blij mee! Het hangt op in mijn living en soms kan ik niet geloven dat ik het zelf gemaakt heb. Ik had geen ervaring met schilderen maar dankzij Inez haar tips, inzichten en goede begeleiding heb ik echt dingen gemaakt waar ik trots op ben. Inez is superlief en zorgt ervoor dat je het zelfvertrouwen krijgt om dingen uit te proberen, dat zorgt ervoor dat je thuis ook aan de slag wil en kan gaan!

Ik heb echt spijt dat de cursus voorbij is, het was zo leerrijk maar ook heel gezellig. Je leert de andere deelnemers ook goed kennen en dat draagt echt bij tot de gezelligheid. Ik zou het zo opnieuw doen!'

Jolien

April/Mei Reeks Sessie 1: za 6 -04-24 van 13-18 Sessie 2: za 13-04-24 van 13-18 Sessie 3: zo 21 -04-24 van 13-18 Sessie 4: za 27-04-24 van 10-18 Sessie 5: Za 4-05-24 mei van 10-18 REEKS MEI-JUNI Sessie 1: ma 6 mei- 18u-22u30 Sessie 2: di 14 mei- 18u-22u30 Sessie 3: do 23 mei 18u-22u30 Sessie 4: za 1 juni 10u-18u Sessie 5: za 8 juni 10-18u

Meenemen:Slechte kleren!! acryl gaat er niet uit met een wasje helaaaas. Aan te kopen:Koop een basissetje acrylverf (ultramarijn blauw, oxide zwart, titanium wit, karmijn of naftol rood, primair/azogeel geel, eventueel ook burnt umber en burnt sienna,twee bruintinten. zo kan je thuis aan de slag en kan je oefenen in je schetsboek. Deze koop je in de lucas creativ/slijper of bestel je online via bol.com of ergens online zoals bv deze website. https://www.verfze.nl/assortiment/acrylverf/amsterdam-standard-series/120ml-tubes-90-kleurenpaar penselen: deze zijn perfect om mee te starten, deze kan je ook goedkoper aankopen in de action. Tegen Les 4 heb je een ondergrond gekozen voor je grotere kunstwerk. Je kan kiezen om op een kartonnen paneel te schilderen (voorzie ik ) te werken of een canvas. Wil je graag op canvas werken moet je deze zelf gaan kopen. Dan kan je ook kiezen welke grootte en formaat. Hoe en wat je moet kopen geef ik je wel mee tijdens de les. Misschien ook al wat nadenken waar je dit graag zou willen ophangen.

Indien de klant zich voor een workshop heeft ingeschreven, maar toch niet aanwezig kan zijn, dient dit onmiddellijk gemeld via mail contact@inezmaes.be . Deze anulatie is enkel geldig wanneer de ontvangst ervan bevestigd wordt door Inez Maes Bij annulering gebeurt er geen terugbetaling. Een deelnemer kan wel een vervanger zoeken, zodat iemand anders zijn/haar plaats kan innemen. No refund policy.

€395 (5 x €78)
Datum
Bedankt! Je inschrijving is goed ontvangen.
Oeps! Er ging iets mis tijdens het versturen.
VOLZET - FEBRUARI/MAART : - ma 5 februari (18u-22u30) - do 15 februari(18u-22u30) - woe 28 februari (18u-22u30) - za 9 maart (10u-18u)- Do 14 maart (18-23u)
APRIL/MEI Reeks- za 6 -04-24 van 13-18, za 13-04-24 van 13-18, zo 21 -04-24 van 13-18, za 27-04-24 van 10-18, Za 4-05-24 mei van 10-18
MEI/JUNI reeks -ma 6 mei (18u-22.00)- di 14 mei (18u-22.00)-do 23 mei (18u-22.00)- za 1 mei (10u-18.00)- za 8 mei(10u-18.00)
Veelgestelde vragen

Geen antwoord gevonden op je vraag? Aarzel dan niet om me te contacteren.

Moet ik artistieke ervaring hebben?

Neen, je hoeft geen artistieke ervaring te hebben om deel te nemen aan deze workshop! Uiteraard is het wel altijd mooi meegenomen als je weet hoe je kleuren kan mengen maar ook dat leer je op de workshop met een heleboel tips en tricks.

Wat is de Locatie, adres?

Meestal gaan de workshops door in mijn atelier te Mechelen. Hangt af van de workshop en grootte van de groep. Dit worden allemaal op voorhand gecommuniceerd. Er is parkeerplaats in de straat en is zeer makkelijk te bereiken via openbaar vervoer.